Massage

Voordelen van massage

Het regelmatig ondergaan van een massage kan ervoor zorgen dat je lichaam gezond blijft of gezonder wordt. Af en toe een massage krijgen biedt voordelen voor de gezondheid, zowel op lichamelijk als geestelijk vlak. Doordat afvalstoffen je lichaam sneller verlaten kan het lichaam ook sneller weer voedingsstoffen opnemen. Hierdoor gaat geen tijd verloren met het verwerken van die afvalstoffen en kan je lijf snel weer nieuwe energie opnemen. Dankzij dit proces wordt je immuunsysteem ook sterker en wordt je weerstand tegen ziekten verhoogd. Dit effect moet vooral op lange termijn bekeken worden: een goede weerstand bouw je op door regelmaat in je leefpatroon te brengen. Net als gezonde voeding kan ook massage hier deel van uitmaken.

Tijdens mijn massages gebruik ik mijn intuïtie, mijn aanpak is wisselend, ik kijk waar de behoefte van jou op dat moment ligt. Ik kan starten met de klassieke massage, bestaande uit ontspannende druk, pers- en strijktechnieken die spieren losmaken en weefsels openen en de balans en vitaliteit in het lichaam als geheel herstellen.

Daarnaast beheers ik de fascia massagevorm en triggerpoint techniek en kan spierknopen en/of harde spierstrengen dan ook op de juiste manier behandelen. Met als doel dat het lichaam zich daarna meer kan ontspannen en helen. Met een ontspanningsmassage geef ik aandacht aan de ontspanning van zowel het lichaam als de geest. Het is een rustige vorm van massage waarbij het lichaam op een natuurlijke manier wordt uitgenodigd om spanningen los te laten en vastgezette energie weer vrij te laten stromen.

Redenen waarom je een afspraak kunt maken voor een massage:

  • Je hebt last van spanningen of klachten die je los wilt laten (mentaal en emotioneel)
  • Je hebt behoefte aan meer rust en balans in je leven
  • De energie wil niet stromen, je lichaam voelt stijf en vermoeid aan
  • Je ziet niet lekker in je vel of bent snel vermoeid
  • Je hebt last van chronische spanning of klachten die uitbehandeld zijn
  • Meer verbinding voelen tussen lichaam en geest (denken en voelen)
  • Ondersteuning bij bewustwording en groei
  • Tijd nemen voor jezelf